Noul SEAT Ateca a fost testat de EuroNCAP. Rezultatul este excelent.


SEAT-ATECA-041h
Inainte de a ajunge in showroom-uri, orice masina care se respecta trebuie sa faca un drum foarte important prin curtea EuroNCAP. Este si cazul noului Ateca, model care tocmai a fost pus la incercare de organismul european de testare.

Rezultatele obtinute de primul SUV produs de SEAT sunt extrem de bune, lucru care ne bucura, desi ne asteptam sa primeasca cele cinci stele fara nicio problema, din moment ce toata gama actuala se situeaza la acest nivel.

Totusi, pentru a fi mai exacti, trebuie sa va prezentam rezultatele obtinute la fiecare capitol. Asadar, protectia oferita ocupantilor adulti a primit un punctaj de 93%, in timp ce protectia oferita copiilor a obtinut un scor de 84%. In ceea ce priveste protectia pietonilor, Ateca a fost cotat cu 71%, iar la capitolul sisteme de siguranta a primit 60% din puncte. Per total, dupa cum ziceam si mai sus, un scor de cinci stele. Daca doriti sa vedeti toate detaliile testului, va invitam sa accesati site-ul EuroNCAP.

Un lucru care trebuie obligatoriu mentionat este faptul ca masina testata a fost in varianta de baza, asadar vorbim despre o protectie maxima chiar si pe cea mai ieftina versiune, deoarece sistemul de franare automata este oferit in echiparea standard. Optional se mai poate adauga si sistemul de mentinere a benzii de rulare, care ar creste punctajul cu siguranta.

Mai jos puteti vedea si filmarea testului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.