Noi masuri anti-poluare de la Uniunea Europeana

O noua lovitura indreptata catre constructorii de automobile vine din partea UE. Proiectul de lege prevede ca pana in anul 2020 emisiile maxime permise pentru un automobil nou sa fie de numai 95 de g/km.

Aceasta decizie vine dupa ce s-a decis deja ca pana in anul 2015 emisiile sa nu ma depaseasca 150 de g/km. Vorbim asadar despre doua etape care au drept scop reducerea drastica a emisiilor masinilor noi.

Declaratiile venite din partea UE spun ca nu ar fi vorba de costuri foarte mari. In acelasi timp, grupul “Cars 21” format din sefii principalelor companii auto din lume, spun ca proiectul UE nu vizeaza doar reducerea emisiilor, ci si implementarea altor Eco-inovatii cum ar fi: folosirea becurilor economice, geamuri care sa reflecte caldura si sisteme pentru recuperare caldurii motorului.

Luand in calcul aceste noi sisteme, costurile devin mari, iar in conditiile crizei economice prelungite piata auto va fi mai mult ca sigur afectata.

SEAT are in acest moment doua modele care respecta partial sau in totalitate limita care va fi impusa de UE. Este vorba despre Ibiza Ecomotive – 89 g/km si Leon Ecomotive – 99 g/km.

Un comentariu

 • om
  14/06/2012 - 1:48 PM | Permalink

  Adica cu 119g/km voi fii pus sa platesc poluarea? Exagereaza astia.Sub pretexte ecologice, invart cutitul in rana. Scumpesc combustibilii, micsoreaza cilindreele si vor ajunge la acelasi profit ca atunci cand masinile aveau motoare de peste 2L…
  Oricum, SEAT rulz!!!
  off-topic: unde sunt fabricate motoarele TSI care sunt in dotarea SEAT?

 • Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.