#2 – Noutati de la SEAT – Mii

Daca in primul episod al acestei serii care are drept subiect noutatile anuntate de marca SEAT anul acesta am vorbit despre Ibiza Facelift, model prezent deja in showroom, in acest al doilea episod va vom prezenta noul model de clasa mini al spaniolilor.

Da, despre Mii este vorba. Modelul a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva care a avut loc la inceputul lunii martie a acestui an.

Mii, dupa cum probabil v-ati dat seama, la nivelul sasiului, al motorizarilor si a altor elemente este identic cu modelul CityGo de la Skoda si Up! de la Volkswagen. Diferentierea este facuta la nivelul design-ului exterior si al materialelor folosite in interior.

Toate cele trei versiuni amintite mai sus sunt adresate celor care isi doresc o masina de oras, dar Mii se adreseaza in special celor care doresc un design mai agresiv si tineresc. Mii, spre deosebire de celelalte doua versiuni iese mai mult in evidenta, iar daca SEAT decide sa transforme conceptul Mii FR Line prezentat la Worthersee cu putin timp in urma in versiune de serie, cu atat mai mult vorbim de agresivitate si sportivitate.

In privinta tehnologiei, Mii ofera cel putin doua lucruri foarte interesante: sistemul City Safety Assist, care poate frana automat in oras in cazul in care soferul nu observa un obstacol – pieton sau masina. Acesta functioneaza pana la o viteza de 30 de km/h. Al doilea element tehnologic important este Portable System, care consta intr-un display de 5 inch care include navigatie, optiunea de conectare a telefonului si altele. Acesta, dupa cum spune si numele, poate fi demontat foarte usor de pe bord si folosit in traficul pietonal.

La capitolul motorizari, Mii ofera o unitate in doua versiuni de putere – 1.0 litru si 60, respectiv 75 CP. Consumurile anuntate sunt de 4.5, respectiv 4.7 litri/100km in regim mixt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.