Tehnologiile prezente pe noul SEAT Leon

Dupa ce v-am prezentat noul Leon in ansamblu si am continuat apoi cu prezentarea motoarelor, urmeaza sa va facem cunoscute si cele mai interesante tehnologii care vor echipa noua compacta spaniola.

Prima noutate tehnologica adusa de noul Leon este momentan unica in clasa compacta. Vorbim despre luminile full-LED. Acestea ofera o iluminare a drumului mai buna si contribuie la designul general al masinii, facand-o sa arata mai modern. Pe langa aceste avantaje, consumul farurilor full-LED este mai mic chiar si decat al celor cu Xenon, iar durata de viata a LED-urilor este mult mai mare in comparatie cu cea a becurilor normale.

A doua noutate este de aceasta data una si mai folositoare. De fapt nu este numai una, ci mai multe tehnologii care tin de asistarea soferului in timpul condusului. Functia de detectare a oboselii recunoaste momentul in care soferul isi pierde concentrarea si ii sugereaza sa ia o pauza. In plus, o camera montata in spatele oglinzii retrovizoare gestioneaza atat asistenta la faza lunga a farurilor, care comuta automat intre faza lunga si scurta, si asistenta la pastrarea directiei care face corectii fine la servodirectie pentru a preveni trecerea peste liniile de marcaj.

Asadar, putem observa ca noul Leon este o compacta care aduce pe alocuri tehnologii prezente doar la marcile premium pana acum. Acest lucru nu poate fi decat bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.