Cinci stele Euro NCAP pentru noile modele Leon si Toledo

Noile modele SEAT care urmeaza sa fie lansate pe piata in curand au obtinut punctaje excelente in cadrul testarii efectuate de Euro NCAP. 

Noul Leon a obtinut punctaje foarte bune atat la capitolul protectia adultilor cat si la protectia copiilor. In ceea ce priveste adultii, protectia fiecarei parti a corpului a primit calificativul „BUN” cu exceptia zonei pieptului si a abdomenului care a fost calificata drept „ADECVATA”. Cu toate acestea, punctajul general obtinut pentru protectia adultilor este de 94% (34 pct.). In privinta protectiei copiilor lucrurile stau la fel de bine, scorul final fiind de 92% (45 pct.).

Protectia pietonilor a primit 70%(25 pct.) din punctajul total, iar sistemele de siguranta disponibile au indeplinit 71% (5 pct.) din cerintele Euro NCAP. Astfel, numarul de stele obtinute este maximul, adica cinci. Versiunea testata a fost una de baza – Reference 1.6 TDI.

Noul Toledo, un model pentru cei care doresc o berlina de familie dar au un buget mai redus, a obtinut de asemenea cinci stele. Protectia adultilor este cotata la 94% (34 pct.) iar protectia copiilor la 80% (39 pct.).  Protectia pietonilor se situeaza la 69% (25 pct.) in timp ce sistemele de siguranta au primit 71% din totalul de puncte (5 pct.).

Mai multe detalii despre fiecare capitol in parte gasiti pe paginile dedicate de pe site-ul Euro NCAP: noul Leon || noul Toledo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.